A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...
Welkom » Activiteiten » Duiken

Duiken tijdens je vakantie

La Herradura is eén van de betere locaties om te duiken in Spanje. Het biedt hier heel wat mogelijkheden voor diegenen die de onderwaterwereld willen ontdekken. In een omgeving van baaien, kreken en prachtige rotsformaties, vind je onder de zeespiegel een indrukwekkende variëteit aan fauna en flora.

De visrijke wateren en afwisselende uitzichten maken een dagje duiken, of een vakantie waar duiken centraal staat de moeite waard. Zowel de beginnende als de ervaren duiker komen hier aan hun trekken door de verscheidenheid aan duiklocaties.

 Klik hier voor meer informatie.

 

 Duiken in La Herradura Duiken in La Herradura Duiken in La Herrradura, Costa Tropical, Spanje 

Enkele interessante duiklocaties in La Herradura:

Tres Picos   

5 – 20 m

In de baai van La Herradura bevindt zich het gebied “Tres Picos”, wat zijn naam te danken heeft aan de 3 onderwaterrotsen vlakbij de kust. Aan de rotsachtige kust is het water ondiep, maar eens je bij de rotsen komt, bevindt de zeebodem zich op een diepte van 20m.

Hier kan je comfortabel duiken in een adembenemende en kleurrijke omgeving van fauna en flora. Je vindt er tal van typische Mediterraanse vissen die een duik in deze wateren meer dan de moeite waard maken. Een duik in de late middag is zeker aan te raden door de mooie lichtcontrasten.

duiken in La Herradura La Herradura Bay, duik cursussen Cerro Gordo, La Herradura

La Calita o los Gigantes  

3 - 35m

Vlakbij het uiteinde an de baai van La Herradura kom je in het duikgebied La Calita of los Gigantes. Meestal vind je in dit gebied een zandachtige bodem met dieptes van 3 tot 15m, maar op sommige plaatsen bevinden zich diepe kloven tot 35m onder de zeespiegel.

Het is hier dat je een interessant onderwaterleven vindt.

Deze omgeving telt vele vissoorten zoals maanvissen, lipvissen en af en toe zie je een inktvis voorbij zwemmen. Wie van onderwaterfotografie houdt zal hier zeker aan zijn trekken komen.

   

Las Piedras Altas – La Herradura

20 - 40m

Aan het uiteinde van de baai van La Herradura en Marina del Este bevindt zich las Piedras Altas. Een duikomgeving met enorme verschillen in het reliëf en tal van grote rotsformatie in het water. Daarom kom je er ook tal van amberjacks en baarzen tegen. Door middel van kunstmatig licht kan je er in holen op 30 meter diepte ook kleine zeekreeften aantreffen. Voldoende duikervaring is hier een must.