A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...
Welkom » Activiteiten » Mountainbike tours

Mountainbike tours

Voor de energieke en avontuurlijke toerist zijn de mountainbike tours een aanrader. De Axarquia regio met haar prachtige authentieke witte dorpen zoals het "moorse" dorpje Frigiliana en het achterland van de Costa Tropical is een schitterend gebied bestaande uit goede verharde wegen met weinig verkeer en een groot netwerk van onverharde weggetjes en oude smalle paden.

De tochten vinden onder deskundige en veilige begeleiding plaats. Daarnaast is uw begeleider een groot kenner van het gebied en de natuur en is hij een ware vogelspotter. Als IVN-er en WNF-er heeft hij de nodige ervaring als gids opgedaan. Hij heeft alles in huis om uw fietstocht optimaal te faciliteren, zodat uw trip onvergetelijk wordt!

De fietsroutes brengen je o.a. door het natuurreservaat Sierra Almijara voor gegarandeerd fantastische vergezichten en idyllische Andalusische witte dorpen. Zowel voor beginners als voor ervaren mountainbikers zijn er uitdagende tochten uitgezet. Een goede conditie is wel vereist en is wellicht zelfs belangrijker dan mountainbike ervaring vanwege de grote hoogteverschillen tijdens de tocht.

Zo zijn er eendaagse en tweedaagse mountainbike tours & gezinstochten. De tochten starten vanuit  "Villa Sediki" in het dorp Frigiliana. Op een kwartiertje afstand van Bed & Breakfast "Andalusian Summer"

Voorbeeld: Eendaagse mountainbike tour

De eendaagse tochten variëren qua duur, afstand en hoogteverschil. Voor zowel de beginnende MTB–er als voor de meer ervaren of zelfs zeer ervaren MTB–er zijn er voldoende routes beschikbaar, die uitdaging bieden in (single) trails en rij- en stuurtechnieken en ook gelegenheid geven om het prachtige natuurgebied in rust en stilte te verkennen.

Zo is er een 20 kilometer lange tocht, met een hoogteverschil van 535 m rondom de El Fuerte en het bergdorp Acebuchal. Dit dorp heeft een opmerkelijke historie. In de buurt ligt een oude marmergroeve en een vervallen gevangenis, die tot het einde van het Franco-tijdperk in gebruik is geweest voor detentie van idealisten, communisten, zigeuners en zwervers. Een deel van de route volgt een rivierbedding, die te voet vervolgd kan worden naar de de top van de El Fuerte.

De langere en moeilijkere dagtochten zijn maximaal 60 kilometer met grotere hoogteverschillen tot 1500 m. De beklimmingen in de Sierra Tejeda zijn lang en steil.

 

Zonder gids met de fiets de omgeving verkennen kan uiteraard ook. Je kunt kwaliteitsfietsen (zowel MTB als wielrenfietsen) huren in diverse maten, geschikt voor iedere lengte. (Sediki's Andalusïe)

Fietsen van hoge kwaliteit huren

De mountainbikes en wielrenfietsen zijn van goede kwaliteit en met solide afwerking. De fietsen zijn van de bekende topmerken TREK en ORBEA. Daarnaast zijn er mountainbikes beschikbaar van het merk MERIDA, afgemonteerd met Shimano Deore / XT, met V-brakes, 27 versnellingen, die ook geschikt zijn voor meer recreatief gebruik. De fietsen worden goed onderhouden door eigen monteur op de professionele werkplaats van de lokale fietsenhandel gespecialiseerd in TREK en ORBEA.

Als mountainbikes zijn er beschikbaar hardtails ATB / MTB van de merken TREK (6300), 29-ers van TREK, en ORBEA (HYDRO en Alma H10), afgemonteerd met Shimano XT, disc brakes, 30 versnellingen en – belangrijk – buitenbanden met aangepast profiel voor het terrein.

De wielrenfietsen zijn eveneens van de merken ORBEA (AQUA T105 / compact of triple) en TREK (1.5 of 2.1 / compact of triple), afgemonteerd met Shimano 105. Eventueel kun je je eigen (SPD of LOOK) pedalen op deze fiets monteren.

Elke fiets is standaard voorzien van een reparatie-set, een valhelm, een reserve binnenband, een tool-kit, en maximaal 2 bidons. 

De fietsen hebben zadel van de merken Selle Italia of Bontrager, maar je kunt altijd je eigen zadel meenemen.

Tarieven fietsverhuur

De MTB's (met verschillende framematen, varierend van 15" tot 22" inch / S M L XL) kosten € 20,00 per dag. De MERIDA's kosten € 15,00

De wielrenfietsen (varierend in framemaat van 51 cm tot en met 60 cm) kosten € 25,00 per dag. 

Er geldt een minimum huurperiode van 4 aaneengesloten dagen en een waarborgsom van € 100,00 per fiets

* prijzen onder voorbehoud

Contact

Heeft u nog specifieke vragen over de georganiseerdde tochten of de fietsen, dan kunt u mailen naar Sediki's Andalusïe: info@sedikisandalusie.com.

Verblijft u in onze Bed & Breakfast "Andalusian Summer" en wilt u een fiets(en) huren om op eigen gelegenheid in de nabije omgeving tochten te gaan maken dan kunnen wij eea voor u regelen zodat de fietsen kunnen worden afgehaald/gebracht op de door u gewenste dag.