A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...
Welkom » Andalusië » Costa Tropical

Costa Tropical

  

De Costa Tropical is de kustlijn tussen de plaatsen La Herradura / Almuñécar in het uiterste westen en Almería in het uiterste oosten, met talrijke beschut gelegen stranden en inhammen met kristalhelder water. Onder andere een ideale kust wanneer je van snorkelen en duiken houdt. Voorheen maakte dit gebied deel uit van de Costa del Sol. Aan deze kuststrook van Granada in Zuid Andalusië tussen de Costa del Sol van Malaga en de Costa de Almeria, kan men genieten van het warme water van de Middellandse Zee met een voor het zuiden van Spanje uniek subtropisch klimaat. De zon schijnt hier 320 dagen per jaar en zorgt voor een gemiddelde temperatuur van 20°C. Bovendien regent het er een stuk minder dan aan de Costa del Sol, door zijn grotere afstand tot de Atlantische Oceaan, en beschutting door omliggende bergketens. Dankzij dit zachte klimaat kunnen op de langzaam aflopende berghellingen en in de dalen allerlei soorten tropisch fruit groeien zoals de mango, avocado. banaan en papaya, die dan ook één van de belangrijkste bronnen van inkomsten van deze streek vormen. Aan de Costa Tropical zijn talrijke interessante plaatsen te vinden, zoals bijvoorbeeld Almunécar, Castell de Ferro, La Herradura of het fraaie Salobrena, die de bezoeker een scala aan toeristische attracties bieden, van watersport tot excursies naar het groene binnenland. Bovendien bevindt de Costa Tropical zich dichtbij opmerkelijke enclaves zoals Las Alpujarras, het laatste moorse bolwerk op het Iberisch Schiereiland, of steden als Granada met het eeuwenoude Alhambra, waar de geschiedenis en de Andalusische cultuur volmaakt tot uitdrukking komen. 

   

De Costa Tropical wordt omgeven door gewesten met een lange toeristische traditie , maar heeft zelf ook veel te bieden: een gezond en zacht klimaat, dorpen met een interessante geschiedenis, een aantrekkelijk monumentaal erfgoed en een gastvrije bevolking die de bezoekers hartelijk onthaalt. Ver weg van het massatoerisme blijft de Costa Tropical een authentiek gebied waar men naast het genot van het heerlijke klimaat ook kan genieten van de heerlijke smaak van verse vis, groenten, fruit en wijn uit de regio. En waar men als een volwaardig lid van de gemeenschap kan deelnemen aan de traditionele feesten die elke lente en zomer gevierd worden in de witte dorpjes die over de 103 kilometer lange kuststrook verspreid liggen.

Aan de Costa Tropical zijn overal torens en vestingen te vinden die tijdens de Arabische overheersing ooit gediend hebben als uitkijkposten. Het historische belang van deze streek in Granada vindt men terug in de dorpen die alle genieten van een kwalitatief goed toerisme met gerieflijke hotels en bekoorlijke restaurants waar men een onvergetelijke vakantie kan doormaken. De bezoekers hebben een ruime keuze: van het rustig zonnebaden op kleine strandjes met helder water tot het beoefenen van opwindende sporten zoals canioning, duiken of parasailen. In het uiterste oosten van de Costa Tropical (nabij Almería) is de omgeving en het landschap te vergelijken met de zonnig staat Arizona (Verenigde Staten) vanwege de temperatuur, het bergachtige landschap en de woestijnachtige vlakten. De Costa Tropical heeft de typische kenmerken en uitstraling van het "echte" Spanje. De bergen in het binnenland voeren door tot aan zee en vormen inhammen langs de kustlijn. De panoramische kustlijn heeft aantrekkelijke plaatsen met een rustieke uitstraling.

 

 

 

Bron: http://www.spanje.nl/spanje/informatie-costa-tropical.html