A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...

Cordoba

Córdoba is de hoofdstad van de gelijknamige provincie en ligt op 120 meter boven zeeniveau, aan de rivier Guadalquivir en aan de voet van het gebergte Sierra Morena. Córdoba is de derde stad van Andalusie en de de warmste stad van Europa, de temperatuur stijgt elk jaar weer maandenlang onafgebroken tot ver boven de 35 graden.

Tegenwoordig is Córdoba een belangrijke cultuurstad van Spanje, en één van de best bewaard gebleven steden van Europa. Het gehele historische centrum van de stad staat sinds 1984 dan ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Córdoba is tevens kandidaatstad voor de titel Europese Cultuurstad voor het jaar 2016.

               

De stad is ook de geboorteplaats van historische filosofen als Seneca, Averroes en Maimonides, en van de wereldberoemde sombrero. In culinaire kringen staat Córdoba bekend om het gerecht ‘Rabo de Toro’, oftewel de bekende stoofpot van stierenstaart en verschillende andere ingrediënten.

Córdoba is vooral bekend en bemind omwille van zijn Grote Moskee of Mezquita, die een van de belangrijkste Islamitische monumenten van Europa is. Maar zo is de Joodse Wijk of Judería met zijn indrukwekkende synagoge minstens even boeiend om te ontdekken. De smalle, sfeervolle straatjes nodigen je uit om er uren in rond te dwalen.

Daarnaast zijn ook het Alcázar de los Reyes, waar Christoffel Colombus zijn reisplannen voor Indië onthulde, en de Medina Azahara zeker de moeite waard. De architectuur van de stad is overwegend Moors, maar ondanks het verleden dat hierin verder leeft, is ook de het moderne leven volop in het stadsbeeld geïntegreerd.

                                   

Kunst en cultuur worden hoog in het vaandel gedragen. Zo kun je er tal van boeiende musea en tentoonstellingen te bezoeken, die zowel bekende als minder bekende artiesten een platform bieden. Als je van lekker mediterraan eten houdt, zul je hier zeker je gading vinden. De vele restaurants in het oude stadscentrum serveren de heerlijkste gerechten en uiteraard ook alle mogelijke soorten tapas.

Later op de avond kun je terecht in een van de vele cafés. Wie graag beweegt kan dit in de exotische flamencobars. Tenslotte telt de stad ook heel wat kleine en fijne boetieks met uiteenlopende ambachtelijke producten. Maar daarnaast zijn er ook trendy kleding- en schoenenzaken te vinden.