A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...

Granada

Granada is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in Andalusië (Zuid-Spanje) en heeft 250.000 inwoners. Granada betekent in het Spaans granaatappel, en die vrucht vormt dan ook het symbool van de stad. Granada is prachtig gelegen op heuvels aan de voet van de Sierra Nevada en heeft een bewogen geschiedenis.De stad werd in de 8ste eeuw gesticht door de Moren. Toen die in de 13de eeuw een groot deel van hun veroveringen in Spanje verloren, werd Granada de hoofdstad van wat er nog restte van Moors Spanje. Er brak een periode van grote bloei aan, waarin Granada het centrum werd van kunst, cultuur en wetenschap.
De Moorse invloed is nog duidelijk aanwezig, met als beroemdste voorbeeld het Alhambra, wat "rode vesting" betekent. De naam is ontleend aan de roodbruine bakstenen die zijn gebruikt voor de buitenmuren. Het Alhambra ligt op een rots hoog boven de Río Darro. In het oudste deel, het Alcazaba, vormt het uitzicht vanaf de Torre de la Vela letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt. Naar het noorden kijk je over de oude Moorse wijk Albaicín, in het zuiden liggen de besneeuwde toppen van de Sierra Nevada. Maar Granada is meer dan mooie architecturen en de prachtige geografische locatie. Het is een stad dat wordt bewoond door artiesten, studenten, dichters en muziekanten, een jonge en levendige stad met een oude architectuur en een unieke sfeer!

                  

 

Het Alhambra in Granada

Het Alhambra is één van de belangrijkste bezienswaardigheden van de wereld. Jaarlijks komen toeristen uit alle landen naar Granada afgezakt, om een bezoek te brengen aan deze fascinerende miniatuurstad uit de middeleeuwen. Binnen de vestigingsmuren van het Alhambra komt de bezoeker in contact met de prachtig en praal van Arabische paleizen, de geurende tuinen van het Generalife, de imposante Christelijke renaissance kerken en de middeleeuwse torens die je terug in de 14de eeuw brengen.                                

                                         

 

Het Albaicin in Granada

Het Albaicin ligt op een heuvel in Granada, aan de overzijde van het Alhambra. Het is een wijk met steile en smalle straatjes, witte huisjes met geurende tuinen, en tal van bezienswaardigheden die herinneren aan de Islamitische oorsprong van de stad. Ideaal voor een ontspannen wandeling, die je ook langs de talrijke Christelijke monumenten brengt die na de val van Granada zijn gebouwd. Zo kan je ook heerlijk rondslenteren in de smalle straatjes rond de Calle Calderería. Ze zijn niet te onderscheiden van een soek in Marokko. Je vindt er tal van theehuisjes en kleine winkeltjes waar de kleurige koopwaar ligt uitgestald op de trottoirs

Op de Plaza de San Nicolas heb je een prachtig en wereldberoemde uitzicht op het Alhambra. Bij zonsondergang krijg je het mooiste effect, het Alhambra kleurt dan oker, en de rode gloed van de met sneeuw bedekte Sierra Nevada doet je bewondering alleen maar toenemen. 

       

 

Bron:  ViaGranada