A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...

Sevilla

Sevilla is een prachtige, historische stad en een veelzijdige reis-bestemming. Je vind hier zon, licht, warm weer, cultuur, historie, folklore en een sprankelend buiten- en nachtleven. De mix van geschiedenis, architectuur, tradities, feesten en gezelligheid maken van Sevilla de ideale bestemming voor een korte citytrip. Wie meer cultuur zoekt kan zijn hart ophalen aan de overvloed aan de historische bouwwerken die de stad rijk is. Samen met de locale architectuur, van wit gepleisterde gebouwen (hoewel kleur de laatste jaren erg trendy is) en veel smalle kronkelige middeleeuwse straatjes, vormen ze een soort openluchtmuseum, waarvan het een genot is om er in te wandelen.

               

Rondom het centrum ontwikkelden zich de typische volkswijken. Hier kan je nog de echte sfeer van de stad opsnuiven. In de legendarische wijken Arenal, Santa Cruz, Macarena en Triana vind je naast tal van witte huisjes, oude kloosters en parochiekerken vol kunstschatten. Sevilla is samen met enkele andere steden in Andalusië ook de bakermat van de flamenco. Deze kunstvorm is een unieke mengeling van muziek, zang en dans die mede zijn oorsprong vindt bij de zigeuners van Triana. In de stad vind je verschillde flamencotablaos waar je een optreden kan bijwonen.

De meest belangrijke monumenten van Sevilla : de Kathedraal, de Giralda Toren, het Alcazar paleis en de Los Archivos de Indias liggen aan eenzelfde plein en zijn gezamelijk tot werelderfgoed verklaard door de UNESCO. Direkt achter deze groep monumenten ligt de meest karakteristieke en bezochte wijk van Sevilla: Santa Cruz. Ook bekend en populair is Plaza de España (het Spaanse plein) in het weelderige María Luisa Park. waar nog andere interessante gebouwen te vinden zijn.

               

 

Klik HIER voor veel meer reisinformatie over Sevilla.