A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...
Welkom » Andalusië » La Axarquia » Frigiliana

Frigiliana 

Frigiliana is een klein dorpje dat ongeveer 6 kilometer achter Nerja ligt op zo'n 400 meter hoogte. Het is één van de best bewaard gebleven Moorse plaatsjes van heel Andalusië en het stamt uit 1767. Het kleine oude centrum met z’n schilderachtige straatjes is prachtig gerenoveerd. Ondanks dat het dorpje best veel toeristen trekt, lijkt de tijd hier te hebben stilgestaan. Op het dorpspleintje verzamelen zich iedere avond alle oude mannen en de zwart geklede vrouwen gaan dagelijks samen naar de kerk.

Op het dorpsplein kun je lekker eten, maar voor de echt leuke restaurantjes moet je nog hoger in het dorp zijn en deze bieden meteen een mooi uitzicht over het dorp, met Nerja en de kust op de achtergrond. Overigens zijn er in Frigiliana ook een aantal leuke meubel- en accessoirewinkels met o.a. keramiek en houtsnijwerk en je kunt er ook wijn en sherry proeven. Het dorp maakt dan ook deel uit van de 'Zon en Wijn route'. welke absoluut de moeite waard is om de prachtige regio te verkennen.

 

              

 

Zo’n 7 kilometer boven Frigiliana ligt het 17e eeuwse mini-dorpje El Acebuchal, dat in de afgelopen jaren compleet gerenoveerd is. Er zelfs overblijfselen gevonden uit het Iberische tijdperk van 1000 jaar vChr. Veel artistiekelingen voelen zich aangetrokken tot dit mooie dorp en het is ook een ideale plaats voor outdoor activiteiten tijdens de vakantie zoals wandelen, fietsen en paardrijden. El Acebuchal wordt namelijk omring door pijnboom bossen van het Tejada Natuur Park en de Almijara bergen.