A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...

Nerja

Nerja, ooit een slaperig vissersdorpje, inmiddels uitgegroeid toe een aantrekkelijke kleine stad met circa 22000 inwoners.
Nerja beschikt over 16 kilometer strand, verspreidt over verschillende mooi gelegen baaien met prachtig helder water. Geflankeerd door een indrukwekkend gebergte, de Sierra de Almijara, in het Oosten, is de stad er gelukkig in geslaagd om te voorkomen dat de authentieke sfeer zou verdwijnen met de komst van de hoogbouw. De oude wijk van de stad is vrijwel onveranderd met smalle, kronkelende straatjes, witgekalkte huizen met smeedijzeren terrassen vol met geraniums, zingende kanaries in vogelkooitjes...
Het hart van Nerja is haar spectaculaire Balcón de Europa, het "balkon van Europa", een prachtige promenade langs de rand van een toren hoge klif, waar ooit een groot Moorse kasteel stond, met prachtig uitzicht op de Middellandse Zee en de kleine baaien en stranden hieronder, tegen een geweldig decor van wazige bergen in de verte.

Nerja, Andalusïe, Spanje  Nerja, balkon van Europa  Nerja, balcon de Europa

Er zijn tal van restaurants, cafés  gezellige terrasen en kleine winkeltjes. Door een rondrit te maken per paardenkoets kan men de romantische kant van de stad ontdekken. Monumenten van de stad zijn de 17e-eeuwse kerk van El Salvador, in een stijl die een charmante mengelmoes is van Barok, Moors of Mudéjar en de mooie tuinen van Capistrano Playa, die naar Burriana Beach neerdalen.
Nerja's meest spectaculaire attractie is echter ongetwijfeld haar fascinerende grotten,  slechts drie kilometer van het centrum van de stad. Ze omvatten archeologische schatten zoals wandschilderingen van meer dan 20000 jaar oud en andere prehistorische overblijfselen. Een van de grootste natuurlijke grotten is omgetoverd tot een concert zaal, waar veel voorstellingen worden gehouden tijdens de zomer.