A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...
Welkom » Dolfijnen en walvissen

Dolfijnen en walvissen ...

 

Daar waar de Atlantische Oceaan en de Middellandse Zee samenkomen, in de Straat van Gibraltar, bevindt zich een hoge concentratie zeezoogdieren: grienden, potvissen, orka‘s, vinvissen en drie soorten dolfijnen.

Wist u dat? Er is niets mooier dan deze prachtige dieren te ontmoeten in hun habitat, waar ze hun leven leven zoals het hoort en niet rondjes zwemmen in een chloorbad en kunstjes doen voor onze entertainment zoals  in een dolfinarium of aquapark... Het is een onbeschrijflijk gevoel deze intelligente, gevoelige dieren van zo dichtbij te zien en te ervaren, volledig zichzelf.... het doet iets met de mens.... Na een dergelijke ontmoeting zult u beter begrijpen dat een situatie waarin dolfijnen en orcas in "gevangenschap" leven onacceptabel is.

 

 

Met de organisatie FIRMM in Tarifa kunt u deelnemen aan een tocht "respectful whalewatching" waarbij te allen tijde verstoringen van de dolfijnen en walvissen worden voorkomen. FIRMM werkt al jaren aan de studie van de diversiteit en de gedragswijzen van de cetaceeën. Door zacht ecotoerisme en observaties van de zeezoogdieren in hun habitat geven ze de verworven kennis door aan alle oceaan-, walvis- en dolfijnliefhebbers.... ook tijdens de tochten worden belangrijke gegevens verzameld voor hun studies. De bevindingen daaruit worden gericht gebruikt voor de bescherming van de zeezoogdieren!

De tochten vinden plaats in de periode april-november en duren ca 2,5 uur! Voor de aanvang van de tocht krijgt u in een inleiding interessante informatie over de in de Straat van Gibraltar voorkomende dolfijnen en walvissen en ook onderweg zijn er medewerkers van FIRMM, waaronder een zeebioloog, die al uw vragen kunnen beantwoorden!

Wij hebben goede contacten met FIRMM en kunnen voor u een plaats reserveren op één van hun boten. In Tarifa kan het zo nu en dan hard waaien en of de boten wel of niet uitvaren is afhankelijk van de weersomstandigheden, maar wij houden u hier van op de hoogte!

Om een onvergetelijke ervaring aan uw vakantie toe te voegen kunnen wij u deze tochten van harte aanbevelen!