A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...
Welkom » Marokko

Marokko                               

 

Marokko ligt op het kruispunt van Europa en Afrika, Middellandse Zee en Atlantische Oceaan. Het land vormt een poort naar het Afrikaanse continent en is de toegangspoort tot Europa vanuit Afrika. Marokko heeft een constitutionele monarchie. De huidige koning is Mohammed VI, die in 1999 de troon besteeg.

De hoofdstad van het land is Rabat, gelegen aan de rivier Bou Regreg. De grootste en belangrijkste stad van Marokko is Casablanca. De bevolking, met een totaal aantal inwoners van 34.272.968, bestaat voornamelijk uit de etnische groepen der Berbers en Arabieren, met daarnaast minderheden van Joodse en Europese en Afrikaanse afkomst, waaronder Spanjaarden, Fransen, Algerijnen. De officiële landstaal is het Arabisch, met plaatselijke dialecten als het Derija en Berbers. De tweede taal van Marokko is het Frans.

                          

Marokko is een land met een zeer rijke en eeuwenoude geschiedenis. De Marokkaanse bevolking is vredelievend en heeft het moderne leven met de traditionele waarden en normen geïntegreerd. De samenleving is tolerant en zo in staat geweest een bloeiende cultuur op te bouwen. Marokko is een van de weinige landen die in een korte tijd met veel succes zich ontwikkelt naar een moderne samenleving. De belangrijkste bouwstenen hiervoor zijn een openheid van geest en verdraagzaamheid.

De laatste tijd is Marokko een zeer populaire reisbestemming geworden voor mensen uit de gehele wereld. Sinds de troonsbestijging in 1999 van Mohammed VI is het land politiek stabiel, en dit heeft het imago van Marokko als vooruitstrevend en tolerant Islamitisch land enorm verbeterd. Het land heeft het hele jaar door zonneschijn en het klimaat is er uitermate geschikt voor toerisme.

Lees meer over Marokko trips vanuit Spanje