A warm & welcoming place to enjoy your holiday to the fullest...
Welkom » Reisinformatie » "Groen" vliegen

Vliegen op een "groene"stoel

Het vliegtuig brengt ons naar de mooiste plekken op aarde maar is door de uitstoot van schadelijke gassen (zoals CO2) ook een bedreiging voor al dit moois Weet u dat u met GreenSeat de mogelijkheid heeft om 'groen' te vliegen. Dit gebeurt door de uitstoot van de  vliegreis (deels) te compenseren middels aanplant en bescherming van bossen. Bomen gebruiken CO2 om te groeien en halen zo de uitstoot weer uit de atmosfeer. De aanplant zorgt daarnaast voor werkgelegenheid en geeft flora en fauna weer de kans om zich te ontwikkelen. Greenseat investeert in duurzame energieprojecten door voorkoming van CO2 uitstoot en duurzame bosprojecten door opname van CO2 uit de atmosfeer elders op aarde.

        

Ambitie

GreenSeat is onderdeel van Climate Neutral Group. Samen streven zij naar een klimaatneutrale wereld. Klimaatneutraal betekent dat uw handelen geen negatieve invloed heeft op het klimaat. Dit kan door, waar mogelijk, de uitstoot van broeikasgassen te reduceren. In de moderne wereld is het echter zo goed als onmogelijk om helemaal geen uitstoot van broeikasgassen te veroorzaken.

Vliegen is bijvoorbeeld niet meer weg te denken uit onze internationale wereld. Deze vliegreizen dragen bij aan klimaatverandering door de uitstoot van CO2 en andere broeikasgassen. Het beste is natuurlijk om niet te vliegen maar áls u vliegt kunt u de uitstoot van uw vliegreis compenseren via duurzame energie- en bosprojecten van GreenSeat. Aangezien de luchtvaartindustrie nog niet over ‘schone technologieën’ beschikt, is compensatie op dit moment de enige manier om de impact van uw vlucht op het klimaat te neutraliseren.

De missie GreenSeat is om compensatie van vliegreizen zo laagdrempelig mogelijk te maken voor alle luchtreizigers. Om dit te bereiken werken ze nauw samen met reisorganisaties en luchtvaartmaatschappijen. Zo hebben ze systemen ontwikkeld waarmee de GreenSeat optie op eenvoudige wijze in de boeking kan worden ingebouwd.

Zoals bij CheapTickets.nl waar u in stap 3 van het boekingsproces  ervoor kunt kiezen om uw vlucht te compenseren met behulp van GreenSeat. Daarnaast kunnen reizigers zelf via de greenseat website heel gemakkelijk de uitstoot van hun vliegreis compenseren.


In de toekomst moet iedere vliegtuigstoel een groene stoel zijn!